ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Θεατρική παράσταση από τις «Αιακίδες»

η αφίσα της παράστασης

Την θεατρική παράσταση » Το Στρίψιμο της Βίδας» βασισμένη στη ομώνυμη νουβέλα του αμερικανού συγγραφέα Χένρυ Τζέημς, παρουσιάζει την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, στις 21.15 στο πανέμορφο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, η θεατρική ομάδα «Αιακίδες» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Βασιλείου.

Στην παράσταση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

Αντιμαχίτη Ελευθερία, Αντιμαχίτη Σίλια, Βασιλείου Αθηνά, Βογιατζάκη Ευαγγελία, Ελευθεριάνος Δημοσθένης και Ζαρουμανδάλου Ανδρομάχη.

Τραγουδάει η σοπράνο Βασιλείου Αθηνά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Τοποθετημένο στη βικτωριανή εποχή το έργο μας μεταφέρει στα εσωτερικά μιας οικογένειας, όπου η γκουβερνάντα των δύο ορφανών  μικρών παιδιών βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Προσλαμβάνεται από τον θείο τους και εγκαθίσταται σε έναν πύργο.. Εκεί όμως δεν θα είναι μόνη: εκτός από τα δύο παιδιά, θα συναντήσει τους «δαίμονες» της… σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων, μυστηριωδών σκιών και μεταφυσικής ατμόσφαιρας τρόμου. Το φανταστικό εισβάλλει στην καθημερινότητα και επιβάλλεται ως μία πιθανή εκδοχή της πραγματικότητας.

Το κείμενο αυτό θεωρείται το αριστούργημα του πολυγραφότατου αμερικανού συγγραφέα Henry James. Γιατί όμως; Για το θέμα του; Ή για τον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας  περιστρέφεται γύρω από ένα μυστικό μέχρι να το διαπεράσει, σαν μια βίδα που εισχωρεί προοδευτικά σ’ ένα υλικό;

Μια αξιόλογη παράσταση που δεν πρέπει να χάσουμε.