ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Loving Vincent» την Δευτέρα 17/8 στο Ευριπίδειο

Μια μοναδική εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 17/8 και ώρα 21:00 στο Ευριπίδειο θέατρο, όπου μεταφέρθηκε λόγω των μέτρων, από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Η Notraditional σε συνεργασία με το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής διοργανώνει δράση στη Σαλαμίνα,  με στόχο τη γνωριμία του κοινού με το έργο του μεγάλου μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ και την προσέγγιση της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας, στην οποία βασίστηκε η δημιουργία της ταινίας “Loving Vincent“. Η δράση θα περιέχει

Κινηματογραφική Προβολή της ταινίας Loving Vincent, της μοναδικής ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει ζωγραφιστεί εξολοκλήρου στο χέρι και αποτελείται από 65.000 ελαιογραφίες.

Επίδειξη της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας στο ευρύ κοινό σε έναν αυθεντικό σταθμό εργασίας που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της ταινίας (PAWS).

Συζήτηση με τους ζωγράφους που εργάστηκαν για την ταινία. Σκοπός είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η καινοτόμος τεχνική της “κινούμενης ελαιογραφίας”.

 Η υλοποίηση των ενεργειών της δράσης σκοπεύει:

─ να φέρει το κοινό σε επαφή με τη διεθνή κινηματογραφία και το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι

─ στην ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνωριμία του κοινού με την πρωτοποριακή αυτή τεχνική κινηματογράφησης, μέσω ειδικού workshop,

─ στην αποκωδικοποίηση των τεχνικών και λοιπών παραμέτρων μέσα από τη συζήτηση και τη γνωριμία με τον σταθμό εργασίας PAWS.

─ να ανοίξει το δρόμο για νέα καινοτόμα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.