ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Νέα ποιητική συλλογή από την Θεοχαρούλα Κοντούλη

Την Θεοχαρούλα Κοντούλη οι περισσότεροι την γνωρίζουμε σαν μια πολύ καλή γιατρό-νεφρολόγο αλλά και από την ενασχόληση της με τα κοινά του νησιού. Τις τελευταίες μέρες μας έχει αποκαλύψει και μια άλλη πτυχή του εαυτού της, αυτή της ποιήτριας, καθώς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πηγή» η νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο «άυλο χρώμα«

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Μένει στην όμορφη Σαλαμίνα –στο νησί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της– με τα δυο της παιδιά. Είναι απόφοιτη του Πρότυπου Πολυκλαδικού Λυκείου Πειραιά και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής UMF Κραϊόβα Ρουμανίας από το 1999. Τελείωσε την ειδικότητα της Νεφρολογίας το 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», ενώ έχει δυο ιδιωτικά ιατρεία – στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα. Επίσης, έχει κάνει σπουδές πάνω στο Life & Business Coaching.

Συμμετέχει ενεργά στα κοινά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά από το 2017, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου του Δήμου Σαλαμίνας από το 2019 και ως συντονιστής για τον Δήμο Σαλαμίνας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Από τα νεανικά της χρόνια, ασχολείται με την ποίηση και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών. Έχει κάνει παρουσιάσεις από τις ποιητικές της συλλογές και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα του Πειραιά και στο περιοδικό «Κασταλία» της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.

Από το βιβλίο της, αντιγράφουμε πως προσδιορίζει η ίδια την ποίησή της:

Από την ποίησή µου αναδύεται το παιδικό τραύμα που αναζητά τη λύτρωσή του μέσα από συμπαντικά παιχνίδια του νου και της ψυχής. Ο θυμός, ο πόνος, ο έρωτας και ο θάνατος συμπορεύονται στο ταξίδι της κάθαρσης και οι στιγμές αγκαλιάζουν τον φόβο των συναισθημάτων. Στο τέλος κάθε ποιητικής πράξης, απελευθερώνονται οι εγκλωβισμένες πεποιθήσεις και η τραυματική εμπειρία ακολουθεί την ίαση μέσα από την αλήθεια, μέσα από την αληθινή πηγή.

Την νέα της ποιητική συλλογή προλογίζει ο Προέδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρών Λογοτεχνών και Παιδοκαρδιολόγος  Στέλιος Αντωνιάδης