ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τον Δήμο

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, έχει προγραμματίσει ο Δήμος Σαλαμίνας στη συνέχεια των εορτασμών για την επέτειο των 2500 ετών από την ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20.00 στο Ευριπίδειο θέατρο η αρχικελευστής Π.Ν. της υπηρεσίας ιστορίας Πολεμικού Ναυτικού Νεκταρία Δεσποτοπούλου θα μιλήσει με θέμα «Θεμιστοκλής & Στρατηγική»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον Αρχαίο Λιμένα από τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Γιάννο Λώλο. Το απόγευμα στις 19.00, σε συνεργασία με την «Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος-παράρτημα Σαλαμίνας» θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Εσπερίδα με θέμα «Ξύλινα τείχη» όπου θα μιλήσουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδήμα, Κωνσταντίνα Γογγάκη , Κωνσταντίνος Καλαχάνης και η ζωγράφος Εύη Σαραντέα. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με με κράνη και οπλισμό των αρχαίων Ελλήνων του γλύπτη Γεώργιου Ρούσση και τριήρεις του καλλιτέχνη κ. Χάρη Χαραλαμπίδη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος του σωματείου «Διόνυσος» Μαργαρίτα Βέργου-Καραμάνου.