ΑΡΘΡΑ

Ρήξη του Ο.Λ.Π με τις ελληνικές ναυπ/κές επιχειρήσεις

Υπαναχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) από τα συμφωνηθέντα  οδηγεί σε ολική ρήξη με τις Ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ).

Συγκεκριμένα αναφέρει «Την Παρασκευή 25/9/2020 έγινε συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του ΟΛΠ και των αντιπροσωπευτικών φορέων των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων. Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από επίμονο αίτημα των ελληνικών επιχειρήσεων, για την υλοποίηση της συμφωνίας των συναντήσεων της 10ης και 11ης  Ιουνίου με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ YU Zeng Gang. Η συμφωνία προέβλεπε την  υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, περί μη διεκδίκησης από τον ΟΛΠ ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, που ποτέ δεν του παραχωρήθηκαν. Σχέδιο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού είχε σταλεί στον ΟΛΠ την 26η Ιουνίου, χωρίς καμία εν τω μεταξύ απάντηση. 

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΟΛΠ YU Zeng Gang και ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Ζhang Anming δήλωσαν απερίφραστα και ανερυθρίαστα, ότι υπαναχωρούν  από όσα είχαν συμφωνήσει. Με τη δήλωσή του αυτή ο ΟΛΠ έριξε τη μάσκα του συνεργάσιμου και αναπτυξιακού επενδυτή και φάνηκε το πραγματικό αναξιόπιστο πρόσωπο του κινέζου αποικιοκράτη, «ψευτο-επενδυτή».

Μετά την δήλωση αυτή του ΟΛΠ, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων, αποχώρησαν δηλώνοντας ότι η υπαναχώρηση του ΟΛΠ αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli). Δηλώνουν ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά των κινέζων και των ελαχίστων Ελλήνων συνεργατών τους, δεν επιτρέπει πλέον καμία γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους. Κατάντησαν τον Οργανισμό του πρώτου Λιμένος της Χώρας μας  αναξιόπιστο. 

Μετά τις εξελίξεις αυτές θα συνήλθαν την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου σε κοινή σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευής για να αποφασίσουν τον προγραμματισμό και οργάνωση των περαιτέρω ενεργειών τους. Μεταξύ των ενεργειών αυτών προβλέπεται να είναι:

Μεγάλες κινητοποιήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με την υποστήριξη και άλλων φορέων του ευρύτερου Πειραιά, μέχρι να αποδεχθούν και να συνετιστούν με τους όρους σύμβασης παραχώρησης και πραγματικούς επενδυτικούς στόχους..

ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΑΔΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ!!!

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4!!!

ΟΧΙ  ΣΤΟ 16% ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ,ΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτρης Φανουργάκης Αντιπρόεδρος Β’ του ΣΕΝΑΒΙ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), μετά την συνάντηση με την διοίκηση της COSCO, στις 11 Ιουνίου 2020 είχε δηλώσει: «Ναυπηγείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα δεν θα δημιουργηθεί. Την επόμενη εβδομάδα η COSCO δεσμεύτηκε να συμμετέχει σε τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον ΣΕΝΑΒΙ για υπογραφή συμφωνίας για μη υλοποίησης ναυπηγείου κατά τα χρόνια διαχείρισης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) από την COSCO.»

Επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή, τον Ιούνιο 2020, ότι η κυβέρνηση δεν μελετά μια πιθανή τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα του Πειραιά ώστε να δοθεί άδεια κατασκευής ναυπηγείου στην ΟΛΠ ΑΕ – COSCO.

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης. Αταλάντευτη και διαχρονική θέση μας είναι η υποστήριξη των 450 ναυπηγοεπισκευαστικών και των 1500 υποστηρικτικών επιχειρήσεων, που συνολικά παρέχουν 20.000 μόνιμες και περίπου 7.000 ακόμη περιοδικές θέσεις εργασίας.

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των ναυπηγοεπισκευαστικών υποδομών, η επίλυση προβλημάτων και η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού πλοίων, κυρίως της Ελληνόκτητης Ναυτιλίας, στον Πειραιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. 

Υπενθυμίζω ότι η Σύμβαση Παραχώρησης, που κυρώθηκε με το Νόμο 4404/2016, όσον αφορά τη Ναυπηγοεπισκευή αποτύπωσε την από δεκαετιών υφιστάμενη κατάσταση, ότι δηλαδή ο ΟΛΠ είναι ο εκμισθωτής των Ναυπηγοεπισκευαστικών Υποδομών και δεν έχει καμία εμπλοκή ή ανάμιξη σε ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

Οι Ναυπηγοεπισκευαστικές Δραστηριότητες ασκούνται αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις, που είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων του Νόμου 3551/2007. Με απλά λόγια, με τη Σύμβαση Παραχώρησης του 2016, παραχωρήθηκε στον ΟΛΠ η άσκηση και εκμετάλλευση συγκεκριμένων υπηρεσιών στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η Ναυπηγοεπισκευαστική Δραστηριότητα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων, που παραχώρησε το Ελληνικό Κράτος στον ΟΛΠ. Επομένως σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης ο ΟΛΠ δεν έχει δικαίωμα να ιδρύσει Ναυπηγείο, ούτε και να εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο (ούτε ως διαμεσολαβητής) σε ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν ενέκρινε την ίδρυση ναυπηγείου στο Μaster Plan του ΟΛΠ. 

Να διευκρινίσω, με την ευκαιρία, ότι το ΣτΕ με την 766/2020 απόφασή του, δεν έδωσε την δυνατότητα στον ΟΛΠ να ιδρύσει ναυπηγείο. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απεφάνθη, ότι επιτρέπεται η ίδρυση μεταποιητικών δραστηριοτήτων υψηλής όχλησης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Δεδομένου ότι η απορριπτική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του ΟΛΠ για την ίδρυση ναυπηγείου, βασιζόταν στην απαγόρευση ίδρυσης ναυπηγείου υψηλής όχλησης στην Αττική, το ΣτΕ ανέπεμψε το ζήτημα στην Περιφέρεια Αττικής για νέα κρίση.

Εμάς μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής. Στις υποχρεωτικές επενδύσεις της ΟΛΠ Α.Ε. προβλέπεται ότι στη Ζώνη θα επενδυθούν συνολικά 55 εκατ. Ευρώ., συμπεριλαμβανομένων και των πλωτών δεξαμενών.

Ως τώρα έχουν επενδυθεί τα 31 εκατ. ευρώ και εκκρεμούν να επενδυθούν άλλα 24 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος μας για να επιλυθούν τα προβλήματα και να προσεγγίσουμε τα Ελληνόκτητα πλοία να επιστρέψουν στη Ζώνη».

Πηγή : Γραφίδα ψηφιακή εφημερίδα

Κατηγορίες:ΑΡΘΡΑ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ