ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Μία νέα αρχή για την «Φωνή της Σαλαμίνας»

Μία νέα αρχή για την εφημερίδα «Η Φωνή της Σαλαμίνας», η οποία διέγραψε μία μακροχρόνια πορεία, περίπου τριών δεκαετιών, με μόνο της σκοπό να προβάλει τα θέματα και προβλήματα, τα οποία απασχολούσαν το νησί και τους ανθρώπους του.  Με συνεργάτες αξιόλογους, με την βοήθεια σε νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν και να δοκιμαστούν στον χώρο της δημοσιογραφίας, και πάνω από όλα με καθαρά αντικειμενική γραφή σε ό,τι αφορούσε κάθε τομέα της κοινωνικής, πολιτικής, δημοτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Ως ιδρυτής της εφημερίδας αυτής, με την ιδιαίτερη αγάπη μου για την Σαλαμίνα και τους ανθρώπους της, φρόντισα πάντα να διαθέτει σαν προσόντα της, αυτή η εφημερίδα για σωστή και έγκυρη ενημέρωση, αντικειμενικές απόψεις, προβολή και κρίση για κάθε πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπιζόταν στα διάφορα επίπεδα της ζωής του νησιού και των πολιτών του. «Η πόλις ιδρύθηκε για το καλό των κατοίκων της» έλεγε ο Αριστοτέλης και αυτό που φροντίζαμε και εμείς μέσα από τις σελίδες της «Φωνής της Σαλαμίνας», ήταν ακριβώς η προσπάθεια για βελτίωση σε κάθε τομέα της καθημερινότητας του τόπου.

Θεωρώ σκόπιμο, να κάνω, σήμερα, μία ελάχιστη αναδρομή στο ιστορικό αυτής της εφημερίδας. Ξεκίνησε το 1998, με προτροπή του αείμνηστου γιατρού και Διευθυντή του ΙΚΑ Σαλαμίνος Άκη Κριτσίκη και πρώτη συνεργάτιδα την σύζυγό του Άννα Κριτσίκη-Καραγιάννη. Ανάμεσα στους βασικούς συνεργάτες θα πρέπει να αναφέρουμε τους Θοδωρή Παναγόπουλο, Ρούλα Παπασωτηρίου, Σωτήρη Καμπόλη, Ειρήνη Παπασωτηρίου-Κρουστάλη, Εύη Μοσκοβάκη, Μαρία Μπεγνή, η οποία και είχε εκτελέσει φωνητικά το μουσικό σήμα του ομώνυμου ραδιοσταθμού, Νίκο Αγαπίου, Νίκο Λουκά, Τίνα Μπεγνή, Ρούλα Μπεγνή-Μεϊμάρογλου, Πόπη Ηλία Λαμπροπούλου, Γιώργο Πετρόπουλο, Τζίμη Μπεγνή, Έφη Μιχάλαρου, Βαγγέλη Τζίμα, και άλλους.  Να σημειώσουμε εδώ πως τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματά τους έκαναν στην «Φωνή της Σαλαμίνας», οι Καίτη Χιώτη και Κατερίνα Μπακαούκα, οι οποίες αργότερα εξέδωσαν, αντίστοιχα τις εφημερίδες «Άποψη της Σαλαμίνας» και «Πολίτης με δικαίωμα». Και ακόμη να αναφέρουμε ότι η «Φωνή της Σαλαμίνας, ήταν η πρώτη έγχρωμη και πολυσέλιδη εφημερίδα, η οποία κυκλοφόρησε στο νησί.

Σήμερα, μετά από κάποιων χρόνων διακοπή, η εφημερίδα αυτή επανακυκλοφορεί κάτω από νέα διεύθυνση και νέα μορφή. Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αντικειμενικότητα για τα προβλήματα των πολιτών της Σαλαμίνας, γι’  αυτό άλλωστε, δέχθηκα να συμπεριληφθώ στην ομάδα των συνεργατών της. Εύχομαι δε καλή και επιτυχημένη πορεία και δύναμη.

Ντίνος Κουμπάτης

Για να μαθαίνετε περισσότερα κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK
https://www.facebook.com/FoniSalaminas