ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η Πηνελόπη Καστρινού στο Salamina4Escape

Η ανερχόμενη και ταλαντούχα ηθοποιός, μιλάει στο Salamina4Escape και στον Μάνο Παπαθεοχάρη,  για το θέατρο και τους ρόλους που ονειρεύεται.

Ποια αφορμή σας γέννησε την επιθυμία για υποκριτική;

– Η επιθυμία της υποκριτικής γεννήθηκε μέσα μου γύρω στα 13 μου έτη… Είχαμε πάει με το σχολείο να δούμε τον κύκλο και την κιμωλία .. Όταν έβλεπα πάνω στη σκηνή να διαδραματίζονται οι σκηνές ταξίδευα σε έναν άλλο κόσμο.. Μόλις γύρισα στο σπίτι θυμόμουν κάποια λόγια και τα ερμήνευα ξανά και ξανά σε όποιον έβρισκα μπροστά μου … Όσοι με γνωρίζουν για να με πειράξουν με κοροϊδεύουν λέγοντάς μου «είσαι μεγάλο θέατρο » . Μεγαλώνοντας αποφάσισα πως θα ασχοληθώ με το θέατρο και έτσι στα 18 μου πήγα στη Θεσσαλονίκη στη σχολή του «Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έμεινα εκεί για 3 χρόνια και μετακόμισα στην Αθήνα όπου και πήρα το πτυχίο μου από τη σχολή του Γιώργου Αρμένη..

Μιλήστε μας για το πότε και πώς αρχίσατε την επαφή σας με την ηθοποιία;

Όπως είπα το 2008 πήγα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.  Εκεί γνώρισα ένα πολύ καλό παιδί το Φώτη, ο οποίος ήταν ηθοποιός, όταν το έμαθα τρελάθηκα από χαρά. Τον ρωτούσα πάρα πολλά πράγματα πάνω στο θέατρο και με έκανε να το λατρεύω ακόμη πιο πολύ.  Αυτό ήταν.. χωρίς δεύτερη σκέψη  γράφτηκα στη σχολή..

Τι θυμάστε από τα χρόνια της σχολής. Τι κρατάτε από τους καθηγητές σας;

-Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο ήταν το πάθος των μεγάλων ηθοποιών και δασκάλων μας να μας διδάξουν την αγάπη για το θέατρο, το σεβασμό, τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό,  αλλά και να σεβόμαστε τον εαυτό μας πάνω απ’όλα !!

Ως νέα ηθοποιός δοκιμάζεστε ακόμη στο θέατρο;

Φυσικά.. Αν δε δοκιμάζεσαι  συνεχώς στο θέατρο είναι δύσκολο να προχωρήσεις σε νέα πράγματα!!

Ποιος ρόλος από τους οποίους έχετε ενσαρκώσει στο θέατρο πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στο χαρακτήρας σας ;

Δεν έχει τύχει να παίξω κάποιο ρόλο που να είναι κοντά στο χαρακτήρα μου ακριβώς.. Σίγουρα βρίσκω κάποιες ομοιότητες αλλά και πολλές διάφορες.. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγεία στον ηθοποιό..

Αγαπημένο κλασσικό έργο;

Είναι πολλά τα έργα που αγαπώ αλλά θα σου πω ότι ο Γυάλινος Κόσμος ξεχωρίζει λίγο παραπάνω..

Κάθε θεατρική παράσταση είναι ένα ταξίδι στο βίωμα;

Βέβαια!! Είναι μια μοναδική εμπειρία που κοινό και θεατές μοιράζονται..

Ποιον ρόλο ονειρεύεστε κάποια μέρα να ερμηνεύσετε στο θέατρο;

Έχω βάλει αρκετούς ρόλους στον στόχο μου , αλλά αυτόν που λαχταρώ αυτό το διάστημα περισσότερο είναι ο Τζορνταν της Σίρλεϋ Τζόουνς..

Ποια τα μελλοντικά σχέδια;

-Τα σχέδια μου είναι πάρα πολλά…

Φέτος δημιουργήσαμε  μια θεατρική ομάδα η οποία ονομάζεται ΟΝΕΙΡΟΤΈΧΝΕΣ .. Δουλεύουμε πολλά ενδιαφέροντα έργα και βασικός μας στόχος είναι μέρος των εσόδων να πηγαίνουν στην κιβωτό του Κόσμου αλλά και σε αυτούς που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.. Εύχομαι να φτιάξουν τα πράγματα για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε όλα αυτά τα όμορφα θεάματα που ετοιμάζουμε και να συνεισφέρουμε όπου μπορούμε.