ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ένας αφανής ήρωας

Κάποιοι άνθρωποι, γύρω μας, δεν αρκούνται να γράφουν από τον καναπέ του σπιτιού τους. Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν το πράττω πιο μεγάλο από το κρίνω εκ του ασφαλούς. Τέλος, κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν με γνώμονα τι μπορούν να κάνουν αυτοί για το τόπο τους, και όχι τι μπορούν να κάνουν οι αρχές του τόπου τους γι΄αυτούς. Με ανιδιοτέλεια προτάσσουν το όραμά τους και το υπηρετούν, χωρίς να σκεφτούν κόπο, χρόνο ή ακόμα και χρήμα για να ομορφύνουν τον τόπο που ζουν εκείνοι και τα παιδιά τους. Μένει στις αρχές του τόπου, να τους βοηθήσουν χωρίς να επαναπαυτούν με την εθελοντική προσφορά τους και να τους στηρίξουν, ώστε το αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί. Περισσότερο όμως, οι αρχές πρέπει να συντηρήσουν το έργο που γίνεται από κάποιες τέτοιες δράσεις. «Το Salamina4escape» και η «Φωνή της Σαλαμίνας», συνάντησαν τον Τάκη Πουλόπουλο, έναν «αφανή» ήρωα. Έναν εθελοντή που συνειδητά η εσωτερική του ευρυχωρία του επιτρέπει να διαδραματίσει δεύτερο ρόλο, για να αριστεύσει συνολικά και συλλογικά. Έναν άνθρωπο που πήρε την πρωτοβουλία να δράσει  στο περιβάλλοντα χώρο της Παιδικής χαράς μεταξύ της Ιχθυαγοράς και της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος μίλησε για αυτήν στον Μάνο Παπαθεοχάρη.    

1.Ποιος ήταν ο λόγος που σας προέτρεψε να το κάνετε;

Βλέποντας τον χώρο, με πλήγωνε η εικόνα του. Έτσι, μου δημιουργήθηκε μια εσωτερική ανάγκη να κάνω την παρέμβαση αυτή.

2.Ποιοι σας βοήθησαν;

Μετά από την έγκριση του δημάρχου  Γιώργου Παναγόπουλου και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Ελευσινιώτη  απευθύνθηκα στον καλό μου φίλο και πρόεδρο του Α.ΚΟΙ. ΠΟ.Π. Θανάση Αλαϊσκα που μου χορήγησε τα πρώτα υλικά για να ξεκινήσω. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου Αγγελική Μαρούδη Φουρίκη, Μιχάλη Χατζή και τον επίσης καλό φίλο και ζωγράφο Στέλιο Καγιαδάκη για την εικαστική του παρέμβαση.

3.Υπάρχουν σκέψεις να επεκταθεί η δράση αυτή και σε άλλα σημεία της πόλης;

Ήδη έχω ξεκινήσει μια προεργασία στον δεύτερο στόχο μου. Μιλάμε για έναν χώρο που πέρα από πάρκο αναψυχής, διαθέτει και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μέσα από στενή συνεργασία και στήριξη του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου, πιστεύω να προχωρήσει και σύντομα να το απολαύσει ο κόσμος.

4.Τι σημαίνει για εσάς εθελοντισμός;

Να προσπαθείς να ισορροπήσεις ακροβατώντας στα θέλω σου και στα πρέπει που δημιουργεί η ίδια η κοινωνία.

5.Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Μια μεγάλη δυσκολία ήταν να βρω ελεύθερο χρόνο. Η άλλη ήταν η αντιμετώπιση κάποιων ανθρώπων που δεν σέβονταν τον χώρο και τον κόπο μου.

6.Σας ενδιαφέρει να αναπτύξετε  μια εθελοντική ομάδα;

Ναι, θα ήταν ενδιαφέρον. Το «Βάφω Και Ομορφαίνω Την Πόλη Μου». Πρέπει να ξεκινήσει από τις γειτονιές. Από εκεί θα έρθει η μεγάλη αλλαγή της Σαλαμίνας. Μιας Σαλαμίνας όπως την ονειρευόμαστε κι όπως μας αξίζει.

 7.Τι άλλο θα θέλατε να μας πείτε;

  Τίποτα άλλο. Θα ήθελα μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά μου Γιώργο και Χριστόφορο που για κάποια απογεύματα άφησαν το παιχνίδι για να με βοηθήσουν στον καθαρισμό και στο βάψιμο. Θέλω να τα ευχαριστήσω καθώς  και την γυναίκα μου Βίκυ Δικαιοπούλου, για την στήριξή της σε όλη αυτή την προσπάθεια. Φίλες και φίλοι ξέρω ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλο τον κόσμο, αλλά την πόλη που ζούμε μπορούμε.