ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, στο Salamina4Escape

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η Σαλαμίνια Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πινγκ πονγκ μιλάει στο salamina4Escape και στον Μάνο Παπαθεοχάρη, για την επιτυχία της και τους επόμενους στόχους της

Έκτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 16 σας στο ατομικό. Τα συναισθήματα σας;

Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη και δικαιωμένη με αυτό το αποτέλεσμα. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και μεθοδικά ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και στους αγώνες μου πλέον.

Πότε ξεκινήσατε το πινγκ-πονγκ ;

Το πινγκ πονγκ το ξεκίνησα όταν ήμουν 8 χρόνων. Στην αρχή ξεκίνησα με το τένις, αλλά ήθελα κάτι πιο γρήγορο οπότε οι γονείς μου μου πρότειναν να ξεκινήσω το πινγκ πονγκ.

Τι  προσόντα πρέπει να έχει κάποιος  για να κάνει  πρωταθλητισμό στο πινγκ πονγκ;

Τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει πρωταθλητισμό στο πινγκ πονγκ είναι πολλά. Πρέπει να έχει μια πολύ καλή φυσική κατάσταση και να αντέχει τις πολλές ώρες προπόνησης και αγώνων. Σίγουρα και το ψυχολογικό κομμάτι είναι ένα πολύ βασικό προσόν για έναν αθλητή. Να μπορεί να αντέξει στην πίεση αλλά και να μπορεί να διαχειριστεί τις ήττες του όπως και τις νίκες.

Η πρωτιά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ή και τύχης;

Γενικότερα στην ζωή μου πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι θέμα τύχης. Όλα είναι θέμα σκληρής δουλειάς, συγκέντρωσης και αφοσίωσης σε αυτό που κάνεις. Η τύχη, σίγουρα, κάποιες φορές μπορεί να βοηθήσει αλλά όχι για αποτελέσματα που θα κρατήσουν κατά το πέρασμα των χρόνων.

Αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας , έχει διαφορά;

Εγώ είμαι αριστερόχειρας και αυτό είναι μεγάλο προσόν για έναν παίχτη. Έχει διαφορά από τους δεξιόχειρες διότι όλες οι μπαλιές και τα φάλτσα πάνε ανάποδα, οπότε για τον αντίπαλο να παίζει με έναν αριστερό παίχτη συνήθως είναι δύο φορές πιο δύσκολο και είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας

Ο επόμενος βασικός μου στόχος, είναι να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες με την ομάδα μου στην Bundesliga 2 της Γερμανίας. Επίσης μακροπρόθεσμα στόχος μου είναι μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διακρίσεις στο παγκόσμιο στερέωμα.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη συνέχεια.