ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Απάντηση του Δήμου για την μη ανακοίνωση κρουσμάτων covid-19

Ο Δήμος Σαλαμίνας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο μοναδικός επίσημος και αρμόδιος για την ανακοίνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του covid-19 είναι ο ΕΟΔΥ, ο οποίος τηρεί αρχεία των επιδημιολογικών δεδομένων (Ν. 4633/2019). Συνεπώς, ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμος μας να ανακοινώσει αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα δε με δήλωση του αρμοδίου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας& Διαχείρισης Κρίσεων κου. Ν. Χαρδαλιά (18.08.2020) ‘…Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί, γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής. Στη διαδικασία διαχείρισης της νόσου παίζουν ρόλο τα χωροταξικά στοιχεία…’.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να σεβαστούμε τις διαδικασίες και να εμπιστευόμαστε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας όσον αφορά την ενημέρωση για τον covid-19.

Tα αρμόδια όργανα της Πολιτείας είναι επίσης τα μόνα αρμόδια σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, για την οποία έχει πλήρη γνώση, για την διενέργεια τεστ για τον covid-19. Τα όργανα αυτά, δηλαδή, γνωρίζουν, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, που και πότε επιβάλλεται να γίνονται τεστ για τον covid-19.

Σχετικά δε με αυτούς που προσμένοντας ματαίως την πολιτική τους ανάσταση λαϊκίζουν χωρίς ντροπή απαιτώντας ο Δήμος να ενημερώσει τους πολίτες της Σαλαμίνας περί ύπαρξης κρουσμάτων, τους καλούμε να μας ενημερώσουν πού προβλέπεται η αρμοδιότητα του Δήμου να ενημερώνει τους δημότες για τα κρούσματα του covid-19. Ας αντιληφθούν, επιτέλους, ότι δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για αντιπολίτευση. Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες συνθήκες που ζούμε, η χειρότερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας είναι να πανικοβάλλουμε τους συμπολίτες μας και να δυσφημούμε το νησί μας.

Ο Δήμος Σαλαμίνας, όπως έχει αποδείξει, είναι παρών και ενεργεί άμεσα για την προστασία της δημόσιας υγείας.